четвртак, 13. октобар 2011.

Nekoliko detalja i... evo svečane torte

svecana torta majstora
Majstorstvo se ponekad vidi u svakom detalju. Savršene ivice, konzistentan rukopis, i kombinacija zlatnih perlica sa belim kuglicama od fondana za potpuni efekat ogrlice. Ah, naravno i ruža posuta zlatastim prahom...Divna torta. Jedan nivo, a uživanje za oči. Dokaz da veličina nije uvek bitna...

A onda, ako imate smisla za konstrukcije, ako ste precizni i imate osećaja za boje, možete da napravite ovu tortu:


Najveća "težina" u pravljenju ove krive svečane torte je u postavljanju i oblaganju fondanom ovih torti. U pogledu detalja, ova torta je mnogo lakše izvodljiva od prethodne, jer zapravo ne morate da znate veštinu pravljenja grane ruže ili pisanje na torti, što je sve stvar smisla, vežbanja (a potrebno je i da vam se ne tresu ruke!)

Naravno, realno je da su šanse male da bilo koja svečana torta u prvom izvođenju izgleda podjednako dobro početniku i profesionalcu, ipak se ovde radi o tome da je svaka od ove dve torte teška za izvođenje svaka na svoj način. I za jednu i drugu je potrebno iskustvo, smisao i ljubav, radi se samo o tome da majstor koji zna da lepo napravi prvu tortu, možda ne bi umeo tako dobro i drugu, a majstor koji ume da napravi drugu, možda uopšte ne bi znao da napravi grančicu ruže na prvoj...tj. radi se o različitim veštinama.

Нема коментара:

Постави коментар